Wat toewijding in Reiki kan doen .....

 

Op 3 maart 2008 mijn eerste behandeling bij Rebecca – ik was al met Reiki bekend, nam toen echt de stap er wat mee te doen. Op dat moment had ik al meer dan 25 jaar veel pijn in rug, heupen, hoofd, knieën en kortere tijd in mijn schouders. Fibromyalgie was de diagnose voor een deel, de rest was gevolgen van een paar zware heupoperaties en mishandeling. Haar kort laten knippen, lange bos kon ik niet meer verzorgen, keukentje zo ingedeeld dat ik niet hoog hoefde te reiken, schoonmaakster voor het huishoudelijke deel, hoe klein mijn appartementje ook is met 36 m2). Een beker koffie moest ik met 2 handen optillen als die nog vol was om te drinken. Na deze eerste fijne behandeling spreken wij meteen een vierdaagse af voor 10/11/12/13 maart.

 

Ik moet zeggen vanaf de eerste seconde was ik totaal vertrouwd met Rebecca en dat terwijl ik best moeite heb (toen nog) met mensen vertrouwen. Ik had al het idee om me in te laten wijden in Reiki en ik weet meteen dat dat dan absoluut door Rebecca gaat gebeuren.

 

Tijdens de vierdaagse merk ik al kleine vooruitgang her en der, ineens kan ik een volle kop koffie met 1 hand tillen ... Meteen na de vierdaagse meld ik me aan voor de Reiki I cursus op 17/18/19/20 april 2008.

 

De Reiki I cursus is erg fijn, ik merk meteen weer van alles bij mezelf nu wij de zelfbehandeling ook leren. Veel lichamelijke reacties, maar wel reacties, er is iets aan het gebeuren! Bij de 4e inwijding, de laatste, barst ik in huilen uit. Dankbaarheid voel ik, verbondenheid meteen met Reiki en vooral met Rebecca. Zij is met recht MIJN Master in dezen.

 

Direct met Reiki I doe ik 2 zelfbehandelingen per dag, consequent, ik sla geen dag over, hoe moe ik ook ben, juist dan heb ik het dubbel en dwars nodig.

 

Langzaam aan is er meer vooruitgang, de schouders worden steeds soepeler en uiteindelijk pijnvrij, ik kan zomaar weer een hand in de lucht steken!! Na een half jaar ongeveer – in oktober - wil ik graag naar een behandelmiddag in het Reikicentrum Zijn. Daar merk ik dat ik er moeite mee heb om vreemde handen op mijn lijf te voelen. In december een tweede poging, zelfde gewaarwording. Inmiddels is Rebecca met een cyclus op de woensdagavond begonnen, een groep studenten die elkaar een 1-op-1 behandeling geeft, dus een volledige behandeling krijgen en geven. Ik meld me meteen aan voor de nieuwe cyclus die in januari 2009 begint, ik WIL door die angst voor aanraken heen.

 

Vanaf 9 januari 2009 tot mijn vertrek uit Den Haag in 2015, ga ik elke woensdag naar die behandelavond en ik ging steeds meer vooruit, angst voor aanraken is al snel weg en het wordt een zeer fijne structuur zo elke woensdag 3 uren lang in de Reiki energie in het Reikicentrum te zijn. Begin maart is mijn altijd aanwezige rugpijn weg... geen toeval, ik besef dat op 3 maart 2009. Precies 1 jaar bezig met Reiki en ja echt BEZIG, ik behandel mijzelf elke dag, ik sla geen dag over. Meer en meer pijn verdwijnt, meer een meer energie komt boven. In de loop van de cyclus kan ik de afstand naar huis lopend afleggen!! Dat idee van de cyclus is een enorm goed idee geweest van Rebecca en doet zeker mij heel erg goed.

 

Ik wil ook graag Reiki II doen en dat gaat dan begin april gebeuren. Op 3/4 april 2009 ontvang ik Reiki II van Rebecca, met de symbolen en de mogelijkheid Reiki te sturen. Hoe fijn is ook weer dat tweede, nu kan ik veel doen voor mijn vader die inmiddels ziek is geworden. Heel even lijkt de ontwikkeling stil te staan, maar die rust is uiteraard ook weer zinvol, niets van Reiki is zinloos laat dat duidelijk zijn.

 

Ik doe in het hemelvaartweekend een vierdaagse met meerdere mensen, elkaar behandelen 1-op-1, heerlijk ook weer. Tevens doe ik mee aan de pilot voor de cursus Reiki en Essentie, met elke keer een fijn thema om mee aan de slag te gaan. De derde avond met structuur als thema, is erg onthullend voor mijzelf ook.

 

Intussen blijkt op de cyclusavonden dat mijn verleden mij toch echt niet met rust laat en het dient zich af en toe aan als erge onrust tijdens het behandelen. Ik ”hoor” en voel dingen die mij doen beseffen dat ik er echt mee aan de slag moet. Van Rebecca weet ik al dat zij met studenten Reikivisie doet om inderdaad met dit soort dingen aan de slag te gaan. Na een erg onrustige behandeling spreken wij af ermee te beginnen op 2 juni 2009. Hierbij stuur je Reiki naar bepaalde perioden uit je verleden om die te helen en dat heeft uiteraard zijn beslag in het heden. Ik begin bijna weer direct te reageren, op 3 juni (ja 1 dag later al!!) tijdens de behandeling reageer ik erg fysiek en uiteindelijk na bijspringen van Rebecca met de Mental Healing (ook weer een erg fijn onderdeel van Reiki II) kan ik huilen, dingen weggooien gewoon. Ik raak rotsblokken ellende kwijt, ben doodop daarna maar erg opgelucht. Mijn behandelaar van die avond, een man, vindt het intiem om mee te maken, voelt zich ook blij naderhand en die positieve reactie doet uiteraard erg goed.

 

Dit proces zet zich voort en ik werk tonnen aan rotsblokken weg en word steeds lichter, leger, energieker en blijer. Ook collega’s op het werk valt het op.

 

Eind juni doe ik weer een vierdaagse behandeling bij Rebecca. Elke dag ben ik dieper weg tijdens de behandeling. Er is niet zozeer lichamelijk veel reactie, maar er gebeurt veel, ik als kind van 5/6 vraag aandacht, ben benieuwd wat dat bij de Reikivisie gaat betekenen. Ik krijg elke dag meer energie, kom tot nieuwe inzichten, ontspan meer, voel me vrijer. De voorheen altijd aanwezige band om mijn buik verdwijnt langzaam.

 

Reiki werkt voor mij dus zeer bevrijdend en energie-opwekkend. Nee, zonder Reiki zou ik niet meer kunnen, het is een vanzelfsprekend iets in mijn dagelijks leven geworden en zo werkt het ook het beste denk ik, dan kan Reiki het meeste voor mij doen. 

 

Ook nu 14 jaar later in 2023 doet Reiki nog enorm veel voor mij in het dagelijks leven en kan ik vele mensen ermee ondersteunen.