Wat is een Systeem-Afstemming

Een Systeem-Afstemming kan een oplossing bieden voor kleine en grote kreukels in jouw systeem, dat is jouw gezin, groter familieverband inclusief meerdere generaties, of zelfs een groep collega’s of een bedrijf. Dit gaat niet om de afzonderlijke personen, maar het systeem op zich.

 

Op een onbewust en energetisch niveau luister ik naar wat het systeem te vertellen heeft. Ik schrijf alles op wat er gezegd wordt en wat ik zie aan beelden, echt alles en zet dat uiteindelijk in een email naar de aanvrager. Zo kunnen we ontdekken waarom gezinsleden, familieleden of collega's het niet met elkaar kunnen vinden. Waar zitten de botsingen en waarom. Waar zit de kink in het groepsproces. Vragen die er zijn neem ik mee en we gaan zien waar antwoorden komen en waar niet. 

 

Menige kreukel in het samenzijn en proces binnen gezin, familie, groep kan hiermee gladgestreken worden. Alleen het luisteren is vaak al genoeg, maar er komen ook oplossingen naar voren of handvatten hoe men verder kan. Het kan duidelijkheid brengen over waaraan gewerkt mag worden, door wie en hoe. 

 

Sta er voor open, ga er mee aan de slag en geef het tijd

Met een aanvraag voor een Systeem-Afstemming geef je aan dat je open staat voor de berichten die er komen. Geef het aansluitend de tijd. Veranderingen kunnen gewoon niet altijd van de een op de andere dag plaatsvinden en vragen vaak een langere adem en inzet. Soms zie je per direct een verandering, die aansluitend weer wegzakt. Door er aandacht aan te blijven geven kan het zich manifesteren. Durf ook in tijd en aandacht te investeren.

 

Respect 

Wees je bewust dat ik met een Systeem-Afstemming een dieper liggende laag van  jouw gezin of ander systeem betreed. Wat daar naar voren komt zijn zaken die jij/jullie vaak zelf niet zo makkelijk verbaal kunnen of durven zeggen, maar wat wel in jou/jullie zit en wellicht al een paar keer om aandacht gevraagd heeft. Weet dat ik er met vol respect mee omga.